click tracking
Ce beneficii poate aduce SEO pentru afacerea Dvs? - SEObyte
Beneficii SEO

Ce beneficii poate aduce SEO pentru afacerea Dvs?

SEO vine de la Search Engine Optimization si denota procesul de imbunatatire a pozitiei pe care un website sau o pagina web o ocupa in cadrul rezultatelor “organice” returnate de motoare de cautare precum Google, Yahoo sau Bing. Organic este un termen care indica faptul ca rezultatele afisate sunt obtinute in urma aplicarii unui algoritm (proprietar motorului de cautare) de relevanta. Altfel spus, motorul de cautare afiseaza site-urile intr-o ordine anumita, in functie de relevanta lor vis-à-vis de expresia de cautare introdusa de utilizator. Alte rezultate disponibile pe pagina de cautare sunt cele platite, afisate de obicei deasuprea rezultatelor organice, si semnalizate corespunzator prin termenul “Anunt” sau “Reclama”. In urma dezvoltarii si modernizarii continue a motoarelor de cautare, acestea au inceput sa includa pe langa rezultatele clasice obisnuite (organice + platite) si alte categorii de rezultate: rezultate locale, harti, produse, review-uri, etc.

Beneficii SEO

Statistic, cu cat un site este pozitionat mai bine in rezultatele organice, cu atat va obtine un trafic mai consistent, deci mai multi potentiali clienti. Scopul fiecarui detinator de website ar trebui sa fie o clasare in pagina 1 a rezultatelor, si in mod ideal pe pozitia 1. Obtinerea acestui loc privilegiat depinde insa in mare parte de piata in care se opereaza:

Pe pietele puternic dezvoltate, cu multi jucatori online si concurenta mare, batalia va fi puternica si va necesita investii consistente. Daca operati pe o nisa mai restransa, si oferiti un produs sau un serviciu pentru o zona geografica definita (de exemplu doar in Cluj Napoca sau judetul Cluj), aveti o sansa buna sa ajungeti in partea superioara a primei pagini (locurile 1-5), cu investitii necesare mai scazute.

Ce beneficii poate aduce SEO pentru afacerea DVS?

Trafic orientat catre produsul / serviciul oferit de Dvs

Primul si cel mai important beneficiu oferit de SEO este traficul catre site din rezultatele Google. Acest trafic este de o importanta deosebite, fiind un trafic “orientat”, altfel spus, utilizatorii care viziteaza site-ul cauta in mod activ produsul sau serviciul descris in expresia de cautare, fie pentru aflarea de mai multe informatii, fie pentru achizitionare. Acesta trafic are o rata de conversie foarte mare. Prin conversie intelegem numarul de vanzari efectuat la 100 de vizitatori, sau altfel spus, procentul de vizitatori care cumpara.

Exemplu concret:

Suneti detinatorul unei firme de rent a car in orasul Constanta, si website-ul companiei Dvs este pozitionat in prima pagina, de unde atrage vizite ca urmare a cautarii termenului “rent a car Constanta”. In acest caz, utilizatorii care cauta pe Google.ro aceasta expresie sunt fie potentiali clienti, cautand o firma de la care sa achizitioneze serviciul, fie potentiali clienti care doresc sa afle mai multe informatii despre servici inainte de al achizitiona – de exemplu, ce firme de profil sunt in Constanta, ce masini pot sa inchirieze, care sunt costurile estimative.

Vanzari mai multe

Este o chestiune simpla de matematica – cu cat aveti mai multi vizitatori orientati pe website, creste multimea clientilor potentiali, si a vanzarilor reusite. Va rog sa observati ca am subliniat cuvantul “orientati” – vorbim de oameni care cauta/sunt interesati de serviciul / produsul oferit. Sa nu confundam acest trafic cu cel primit prin intermediul cumpararii de bannere pe diferite site-uri, trafic foarte ieftin, dar cu o conversie extrem de scazuta( sub 1 la 1000).

Cresteti vizibilitatea online

SEO functioneaza si la nivel local, si national. Astfel, puteti domina atat piata locala , si totodata ajunge la clienti din cealalta parte de tara, sau chiar din mediul extern. Brandul Dvs se poate extinde mai repede decat puteti banui.

SEO este ca o echipa de marketing ce lucreaza Non Stop

Ati visat vreodata sa aveti o echipa care va promoveze afacerea fara sa faca pauza, nici macar in timpul noptii?  SEO face asta pentru Dvs – chiar dupa ce ati inchis biroul si ati plecat acasa, SEO continua sa isi faca treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

|