click tracking
Cum gasim pozitionarea site-ului in Google.ro? - SEObyte
Google

Cum gasim pozitionarea site-ului in Google.ro?

Aveti un website. Poate ati platit bani frumosi ca sa il realizati, l-ati cizelat in cele mai mici detalii, insa trebuie sa stiti permanent unde il plaseaza Google.ro in lista de rezultate pentru expresiile de cautare care va intereseaza.

Putem afla acest lucru in doua moduri: manual si automat.

Inainte de a incepe:

Google ofera doua feluri de rezultate – generale, si personalizate. Cele personalizate sunt oferite in functie de contul Dvs de Gmail (daca exista), de cautarile anterioare, si alti parametrii. Evident, nu ne dorim rezultate personalizate pentru ca acestea pot fi inselatoare, si nu toata lumea le vede astfel. Ceea ce dorim sunt rezultatele generale, iar pentru acestea avem de facut 2 lucruri simple:

  • Ne deconectam din orice cont de Google (Gmail, Google +, Youtube, Blospot, Google Drive etc)
  • Stergem cookie-urile browser-ului pe care il folosim ( Pentru Mozilla pasii sunt urmatori: Din meniul din bara alegem Tools >> Options>>Privacy>>Remove individual cookies>>Remove all cokies). Google

Aceasta este tot, acum putem trece mai departe.

Varianta manuala

Varianta manuala implica accesarea paginii www.google.ro si introducerea expresiei de cautare in casuta, apoi click pe butonul de cautare. In continuare scanam fiecare pagina de rezultate  in speranta ca vom gasi o pagina din website-ul nostru listata acolo. In mod evident, varianta manuala este foarte laborioasa, mai ales in cazul in care website-ul ocupa o pozitie slaba [de exemplu pe pagina 15].

Varianta automatizata

Pentru aceasta varianta putem apela la diferite programe software care sa faca treaba in locul nostru. Acestea sunt de doua feluri: gratuite si cu plata.

Cele cu plata ofera cateva avantaje (minore), precum verificarea periodica (automata) la intervale pe care le alegeti Dvs, sau oferirea unor rapoarte comparative.

Din cele gratis, va recomand doua programe foarte bune:

  • Rank Checker de la SEO Tools – este o extensie de Mozilla Firefox foarte usor de folosit;¬† cauta site-ul dorit pana pe pagina 20. Poate verifica rezultate din toate tarile, asa ca aveti grija sa setati Google.ro inainte sa cautati, si debifati casuta de rezultate personalizate.
  • Traffic Travis este un program platit, dar care ofera si o versiune Free, cu functionalitati limitate. In varianta free, cauta site-ul dorit doar in primele 50 de rezultate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

|