click tracking
Nu am un website - De unde incep? - SEObyte

Nu am un website – De unde incep?

Acest articol se adreseaza in special proprietarilor de afaceri care au inteles ca Internetul poate fi o sursa de clienti si vanzari si vor sa intre pe aceasta piata, dar nu stiu cum.

Pentru a avea un website functional, aveti nevoie de:

1) Un nume de domeniu (de ex: firmeamea.ro)

Domeniile sunt compuse din denumire (firmamea) si o extensie (.ro) In mod normal, pentru piata romaneasca o alegere logica este cea a unui domeniu cu extensie. ro, dar sunt cazuri unde denumirea dorita este deja cumparata de altcineva. In acest caz, se poate opta pentru alta extensie (com, org, net, info, eu – sunt variante destule) sau se poate face un mic artificiu pe denumire (nu mai cumparam firmamea.ro, alegem firma-mea.ro, sau firmameasrl.ro). Domeniile .ro se vand la momentul actual pe viata, la un cost de aproximativ 50$+Tva de la Rotld, care este institutia abilitata cu vanzarea acestor domenii pe Romania. De asemenea, puteti opta si pentru plata anuala cumparand prin alti provideri (aprox 10-12 USD pe an). Evident, prima varianta este putin mai costisitoare in prima faza, dar este cea recomandata pe termen lung. gazduire-site

2) Un pachet de gazduire:

Achizitionand un pachet de gazduire practic inchiriati spatiu pe un server. Un server este un calculator care ruleaza non stop pentru a permite accesul la datele lui, datele lui fiind diverse website-uri. In functie de nevoile website-ului Dvs, puteti opta pentru un pachet cu mai multe sau mai putine resurse. Pentru un site simplu de prezentare, cu cateva pagini [-de ex: Despre noi, Contact, Produse/ Servicii] si la care se asteapta un trafic scazut (pana in 50 de vizitatori pe zi) un pachet de gazduire Basic poate fi suficient.

3) Website-ul propriu zis:

Aici este vorba de codul HTML – acesta contine de fapt instructiunile de asamblare a website-ului, acesta fiind practic “construit” de browser de fiecare data cand cineva il acceseaza. In functie de nevoile afacerii Dvs, sunt mai multe optiuni aici: pentru variante simple, ca mai sus, puteti opta pentru platforma WordPress, care este usor de instalat, folosit si administrat. Daca doriti un magazin online, unde sa vindeti, cu optiuni de creare cont si cos de cumparaturi, aveti nevoie de ceva mai complex, precum o platforma de e-commerce.

Pentru acest pas, este recomandat sa apelati la serviciile unei firme de web design.

Aveti nevoie de un site de prezentare? – Contactati-ne cu mai multe detalii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

|